Voormalige topspeelster en ex-nummer één van de wereld kwaad op BBC: "Het is shockerend en extreem oneerlijk"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voormalige topspeelster en ex-nummer één van de wereld kwaad op BBC: "Het is shockerend en extreem oneerlijk"
Foto: © photonews

Martina Navratilova is niet tevreden. De Amerikaanse ex-nummer één van de wereld vertelde in het BBC-programma 'Panorama' dat ze voor analyses op Wimbledon 10x minder betaald wordt dan John McEnroe.

 En dat zet kwaad bloed bij Navratilova. "Het is moeilijk om dit soort cijfers tot op de laatste cent met elkaar te vergelijken, maar toch kan ik zeggen dat het een schok was toen ik vernam dat John McEnroe minstens 150.000 pond krijgt voor zijn analyses op Wimbledon terwijl ik het met 15.000 pond moet doen", citeert Sporza Navratilova. 

"McEnroe krijgt dus liefst 10 keer zoveel als ik. Voor vergelijkbaar werk", vervolgt ze. "Mij maak je niet wijs dat hij 10 keer zo hard werkt of in 10 keer meer programma's opdraaft dan ik. Echt niet."

"Het maakt me boos als ik me in de plaats stel van andere vrouwen"

En dus lucht de Amerikaanse haar hart. "Dat ik me daar niet gelukkig bij voel, is het minste dat ik kan zeggen. Het is shockerend. Voor mij is Wimbledon twee weken van mijn leven, maar voor vrouwen die voltijds werken is het een hoop geld, zeker als je het over een heel leven bekijkt

"Wat hier gebeurt, is dus extreem oneerlijk. Het maakt me boos als ik me in de plaats stel van andere vrouwen. Ik heb trouwens aan de BBC gevraagd of zij vrouwen evenveel betalen als mannen en ze antwoordden me dat dat het geval is. Ik ben dus om de tuin geleid."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws