Belgische speelsters wilden niet verder met Monami: "Het zijn inderdaad niet de resultaten die Dominique fataal zijn geworden"

Redactie
| 0 reacties
Belgische speelsters wilden niet verder met Monami: "Het zijn inderdaad niet de resultaten die Dominique fataal zijn geworden"
Foto: © photonews

Dominique Monami is sinds zaterdag niet langer de kapitein van het Belgische Fed Cup-team. Volgens Het Nieuwsblad waren het de speelsters die niet meer verder wilden met de 44-jarige Monami.

Het was geen keuze van de bond, wél een keuze van de Belgische Fed Cup-speelsters. "Met sommigen was er een vertrouwensbreuk, waardoor wij moesten ingrijpen", aldus bondsvoorzitter André Stein. "Het zijn inderdaad niet de resultaten die Dominique fataal zijn geworden. Maar bij sommigen was er na de nederlaag tegen Frankrijk geen confiance totale meer ten aanzien van de kapitein."

Monami was in totaal anderhalf jaar kapitein en loodste België voor het eerst sinds 2012 naar Wereldgroep I. In september 2016 volgde ze Ann Devries op. 

Van Aken springt in

Voor het duel tegen Italië - België moet winnen om in de Wereldgroep te blijven - zal Ivo Van Aken voor één keer inspringen. Aan ervaring geen gebrek, want in 2001 won hij samen met Kim Clijsters en Justine Henin de Fed Cup. "Ik ben graag bereid om voor die ene confrontatie in te springen, maar nadien moet er een oplossing op langere termijn komen", laat Van Aken weten. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws