Tennis

Gigantische sprong voor Alison Van Uytvanck - Nieuwe nummer één bij de vrouwen

Gigantische sprong voor Alison Van Uytvanck - Nieuwe nummer één bij de vrouwen

De nieuwe WTA-ranking heeft enkele wijzigingen teweeggebracht. Zo is de Deense Caroline Wozniacki haar leiderspositie kwijt. Alison Van Uytvanck zorgde dan weer voor de opvallendste stijging in de top 100 van het vrouwentennis.

Alison Van Uytvanck stak zondag in Boedapest haar derde WTA-titel op zak. Het legde haar geen windeieren op de WTA-ranking, want de Vlaams-Brabantse steeg maar liefst 30 plaatsen. 'Ali' is zo de nieuwe nummer 50 van de wereld en komt in de buurt van de 41e plek, haar hoogste ranking ooit. 

Elise Mertens moet net als vorige week één plaats prijsgeven en is nu de nummer 22 op de WTA-ranking. Met Kirsten Flipkens (67e) is er nog een Belgische in de top 100, al zorgde Ysaline Bonaventure (133e) ook voor een mooie sprong van 21 plaatsen na haar kwartfinale in Boedapest. 

Nieuwe nummer één

Ook helemaal bovenaan waren er wijzigingen. Zo neemt de Roemeense Simona Halep de nummer één plek over van de Deense Caroline Wozniacki. Beide speelsters kwamen afgelopen week niet in actie, maar hadden nog wel wat punten te verdedigen van vorig jaar. 

Reacties 1 reacties

Tags : Simona Halep

Gerelateerd nieuws