Davis Cup-kapitein Johan Van Herck ziet het groots: "Het blijft mijn ultieme ambitie"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Davis Cup-kapitein Johan Van Herck ziet het groots: "Het blijft mijn ultieme ambitie"

Komend weekend speelt ons land tegen Hongarije voor de Davis Cup tennis. Bij België ontbreken Arthur De Greef en Kimmer Coppejans. Daar heeft Johan Van Herck het moeilijk mee, ook al is zijn ambitie nog steeds erg hoog.

Arthur De Greef en Kimmer Coppejans weigerden een selectie voor de Davis Cup. En dat was niet naar de zin van kapitein Johan Van Herck. "Daar heb ik het heel moeilijk mee", bekent Van Herck bij Sporza. "Een selectie voor de nationale ploeg kan je niet weigeren. Het is niet à la carte."

Al laat Van Herck de deur voor beide spelers op een kier. "Anderzijds hebben ze redenen gegeven die ik ergens wel kan begrijpen. Die spelers zijn niet definitief afgeschreven. We zullen in discussie gaan en een oplossing vinden. Maar mijn standpunt is duidelijk: je kan de nationale ploeg niet in de steek laten."

'Professionalisering'

"De teamspirit, het gevoel van het team is een beetje aangetast. Dat is jammer, want de federaties willen stappen zetten op het vlak van professionalisering. Dat is ook mijn eigen ambitie: het mannentennis beter maken. Er is veel talent. Daar moeten we rendement uit halen. Het blijft mijn ultieme ambitie om de Daviscup te winnen en ik zal niet rusten voor die droom waargemaakt is", besluit Van Herck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws