Kim Clijsters verrast en niet verrast door succes van 'haar' Elise Mertens: "Maar ik zal niet haar nieuwe coach worden"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Kim Clijsters verrast en niet verrast door succes van 'haar' Elise Mertens: "Maar ik zal niet haar nieuwe coach worden"
Foto: © photonews

Kim Clijsters heeft de prestaties van Elise Mertens op de Australian Open met argusogen gevolgd. Maandagmiddag stond er een persconferentie van Mertens op het programma in de Kim Clijsters Acacemy in Bree.

Clijsters treedt als mentor op voor Mertens, maar was wél en niet verrast door haar prestaties. "Elise heeft me tot op zekere hoogte verrast. Maar toch ook niet helemaal", citeert Sporza Clijsters. "Ik wist al een tijd dat er met haar veel mogelijk was. Ik zag haar niveau hier op training in Bree zienderogen stijgen. Zo snel de halve finale op een grandslamtoernooi halen had ik wel niet verwacht."

'Nog progressie'

"Maar ik zag dat er nog veel progressie mogelijk was. Elise is heel leergierig. Haar focus ligt 100 procent op het tennis. Ze zal niet naast haar schoenen gaan lopen. Dat is heel positief voor de toekomst. Zo kan ze gestaag blijven groeien."

"Ik wil helemaal geen eer opstrijken en mezelf opdringen"

Mertens bereidde zich in Bree voor op haar avontuur Down Under. "Ik heb ook in Australië contact gehouden met Elise en haar aangemoedigd en raad gegeven", vervolgt Clijsters. "Ik had enorm veel stress tijdens haar wedstrijden, veel meer dan vroeger bij mijn eigen wedstrijden. Maar ik heb het er voor over. Ik beleef zo'n periode met heel veel plezier."

"De lof is uiteraard voor Elise zelf en Robbe (haar coach en vriendje, red.). Ik wil helemaal geen eer opstrijken en mezelf opdringen. Ik wil haar steun bieden, maar ik ben niet haar coach en zal dat ook niet worden. Met mijn gezin is het onmogelijk zoveel weken van huis te zijn", besluit Clijsters.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws