Mertens wacht verrassing: "We gaan met bussen naar de luchthaven"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Mertens wacht verrassing: "We gaan met bussen naar de luchthaven"
Foto: © photonews

Elise Mertens zorgde voor een fenomenale stunt door de halve finale van de Australian Open te bereiken. Dat is ook in haar tennisclub in Hamont niet onopgemerkt voorbijgegaan.

"Er was hier een 100-tal mensen. Redelijk veel om 4u 's nachts", aldus Jean-Paul De Graaf, de voorzitter van de tennisclub waar Mertens als kind begon, aan Radio 1.

De club heeft nog iets in petto voor Mertens. "De mensen hier leven allemaal mee en we zullen haar ook eren als ze terugkomt. We gaan met bussen naar Zaventem. En we hebben ook al verrassingen voorbereid hier, maar daar kan ik nog niets over zeggen."

Fierheid overheerst

"We zijn trots. Als je ziet wat ze in korte tijd al bereikt heeft, het niveau dat ze haalt. Ze weet nu dat ze iedereen in de wereld aankan. Wellicht was ze een beetje onder de indruk van de omstandigheden, Wozniacki speelt al jaren op dat niveau. Ik denk dat Elise ook heel veel geleerd heeft uit deze wedstrijd."

"Ze heeft iets te veel ongedwongen fouten gemaakt. Haar eerste opslag draaide niet zoals eerder deze week. Als ze dat allemaal in een halve finale of finale beheerst, zie ik ze nog heel ver komen. We gaan nog jaren plezier aan haar beleven, denk ik."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws