Elise Mertens bij de top 20 van de wereld na fantastische Australian Open: "Geen doel op zich, mijn ambities liggen hoger"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Elise Mertens bij de top 20 van de wereld na fantastische Australian Open: "Geen doel op zich, mijn ambities liggen hoger"
Foto: © photonews

Voor Elise Mertens was de maand januari een voltreffer. Ze verlengde haar titel in Hobart, bereikte de halve finales van de Australian Open én dook zo de top 20 van de wereld in. Maar nu is het even tijd voor rust.

"Het zal me deugd doen om mijn tennisraket even niet aan te raken. Ik ben toch een beetje uitgeput", opent Mertens. "De grootste les die ik op dit toernooi geleerd heb? In tennis kan alles! Mentale weerbaarheid en vertrouwen zijn ontzettend belangrijk. In de tweede ronde stond ik in de eerste set 5-0 achter, maar ik ben blijven vechten en won de set zelfs nog. Dankzij mijn mentale kracht ben ik zo ver geraakt."

"Andere spelers zullen voortaan anders naar mij kijken"

Dankzij haar goede prestaties duikt Mertens de top 20 van de WTA-ranking in. "In sommige toernooien zal ik reekshoofd zijn, dat is leuk. In de lotingen zal ik wellicht ook een betere uitgangspositie hebben, als alles goed gaat zelfs al op Roland Garros", klinkt het in Het Nieuwsblad.

Het wordt omgaan met een nieuwe status voor Mertens. "Andere spelers zullen voortaan anders naar mij kijken. Er zal meer van mij verwacht worden, maar tot dusver ging ik altijd goed met de druk om. Dat bewees ik ook door mijn titel met succes te verdedigen in Hobart. De top 20 is een droom die uitkomt, maar het was geen doel op zich. Mijn ambities liggen hoger", besluit ze ambitieus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws