Heel het land trots, Elise Mertens toch ontgoocheld: "Je wil altijd meer"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 9 reacties
Heel het land trots, Elise Mertens toch ontgoocheld: "Je wil altijd meer"
Foto: © photonews

Aan elk sprookje komt een einde, ook aan dat van Elise Mertens. De Deense nummer twee van de wereld Caroline Wozniacki bleek in de halve finale van de Australian Open een maatje te groot. Mertens kan het toernooi met opgeheven hoofd verlaten, maar was natuurlijk ook teleurgesteld.

"Ik ben heel blij dat ik in de halve finale heb gestaan", citeert Sporza de Belgische nummer één. "Maar ik was natuurlijk dicht bij de finale. Je wil altijd meer. Maar de ervaring die ik hier bij mijn eerste keer op de hoofdtabel heb opgedaan, is heel mooi."

"Ik ben heel blij dat ik dit heb mogen meemaken. Ik werk er natuurlijk hard voor. Maar langs de andere kant had ik natuurlijk meer gewild, al ben ik niet droevig."

Top 20

Dankzij haar schitterende parcours in Melbourne is Mertens zeker van de top 20 van de wereld. "Top 20 is heel mooi", vervolgt Mertens. "Maar ik wil nog verder gaan en meer. Ik moet vooral naar mezelf kijken en mijn niveau, dat nog beter moet. Ik heb veel matchen gespeeld nu. Zo zie je werkpunten, en daar gaan we voor."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws