Na plek in kwartfinale nog meer goed nieuws voor Elise Mertens: "Ik heb hier geen woorden voor"

Redactie
| 2 reacties
Na plek in kwartfinale nog meer goed nieuws voor Elise Mertens: "Ik heb hier geen woorden voor"
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft zich afgelopen nacht verzekerd van een ticket voor de kwartfinales op de Australian Open. En of ze daar achteraf blij mee was, want Mertens maakt vanaf volgende week deel uit van de top 25 van de wereld.

Mertens klopte Petra Martic (WTA 81) in twee sets en zit bij de laatste acht in Melbourne. "Dit is ongelofelijk", aldus Mertens bij HLN. "Op het einde was ik wel zenuwachtig. Ik wilde zo graag winnen, maar ben uiteindelijk blij dat ik het ook in twee sets kon uitmaken."

Het Australische sprookje krijgt dus een vervolg. Na haar tweede eindzege op rij in Hobart zit de Limburgse in de kwartfinales van de Australian open. "Ik heb hier geen woorden voor om dit te beschrijven. Om dit te presteren in mijn eerste main draw hier. Als je het geloof hebt dat je het kan waarmaken is er veel mogelijk, hè."

Top 25

"Ik heb er uiteindelijk zo hard voor gewerkt. Maar dit is wel een mooie bonus", zegt ze nog. Mertens is dankzij haar plek bij de laatste acht zeker van een slordige 288.000 euro aan prijzengeld én een plek in de top 25 van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws