Waarom het Australische avontuur van Elise Mertens wel eens héél erg mooi kan worden

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Waarom het Australische avontuur van Elise Mertens wel eens héél erg mooi kan worden
Foto: © photonews

Elise Mertens beleeft voorlopig een sprookje op de Australian Open. Onze Belgische nummer één bij de vrouwen staat voor het eerst in haar carrière in de achtste finales van een grandslam. En kan zelfs nog mooier worden.

Bij de vrouwen is het in Melbourne een kerkhof geworden voor de topspeelsters. Heel wat reekshoofden zijn al uit het toernooi gekegeld en dat zorgt ervoor dat Elise Mertens een uitgelezen kans krijgt om de kwartfinales - of zelfs meer - te bereiken.

De volgende opdracht wacht zondag, wanneer de jonge Limburgse het opneemt tegen Petra Martic. De Kroatische is 'slechts' de nummer 81 van de wereld.

Mertens zit in de flow in Melbourne. Ze tankte vertrouwen door voor de tweede keer op rij het WTA-toernooi van Hobart op haar naam te zetten. Bovendien lijkt ze ook bestendig tegen de hoge temperaturen - tot gemakkelijk 40 graden - die er in Melbourne zijn. En Mertens kan zonder stress tennissen. Wie weet wat er daarna dan nog mogelijk is tegen een topper in een kwartfinale of halve finale? 

Top 30

Het zijn mooie eerste weken voor Mertens in 2018. Ze is na haar sterke prestaties Down Under al zeker van een plek in de top 30. Nog verder doorstoten kan het zelfs nog mooier maken voor Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws