Mama van Elise Mertens over haar stuntende dochter: "Ze is een prematuurtje, dat zijn vechters"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 1 reacties
Mama van Elise Mertens over haar stuntende dochter: "Ze is een prematuurtje, dat zijn vechters"

Straffe kost wat Elise Mertens aan het presteren, is in Melbourne. Onze 22-jarige landgenote staat na drie overwinningen zomaar eventjes in de achtste finales. Wie had dat vooraf durven dromen? In 'Het Laatste Nieuws' reageert mama Liliane Barbé op de topprestaties van haar (tennis)dochter.

"Elise is een prematuurtje, er wordt gezegd dat dat vechterstypes zijn. Ze is altijd zo geweest. Als ze vroeger iets moest doen voor school of voor een training ging ze keer op keer tot het uiterste. Ze is wel wat te perfectionistisch voor iedereen. Ook voor haar entourage en familie. Ze is veeleisend, om altijd maar beter te worden. Af en toe zou ze zichzelf een schouderklopje mogen geven", klinkt het bij de trotse mama.

Dilemma

Moeder Mertens maakt(e) de ontwikkeling van haar dochter van dichtbij mee: "We hebben het altijd stap voor stap gedaan. We vonden het belangrijk dat ze geen stappen oversloeg. Toen ze op haar 18de voor het dilemma stond om voor een profcarrière te kiezen of te gaan studeren, stelden we voor dat ze moest proberen in de top-20 bij de junioren te blijven. Als dat lukte, mocht ze het als prof proberen. Uiteindelijk werd ze het nummer zeven van de wereld en bijgevolg was haar keuze snel gemaakt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws