Opdoffer van formaat: ervaren Fransman maakt al erg vroeg een einde aan Australische sprookje van David Goffin

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 7 reacties
Opdoffer van formaat: ervaren Fransman maakt al erg vroeg een einde aan Australische sprookje van David Goffin
Foto: © photonews

De Australian Open zit er al heel snel op voor onze landgenoot David Goffin. De Luikenaar was in zijn tweede ronde niet opgewassen tegen de 36-jarige Fransman Julien Benneteau.

Er leek in de eerste set nochtans geen vuiltje aan de lucht voor Goffin. Onze landgenoot stoomde in geen tijd naar een 6-1 setwinst, maar daarna liep het fout. De tweede set draaide uit op een tiebreak, het was de Fransman die aan het langste eind trok, 6-7 (5-7).

Benneateau had in de derde set al snel een break te pakken en de veer leek gebroken bij Goffin. Hij verloor de derde set met zware 1-6 cijfers. In de vierde set was het meteen alles of niks voor Goffin, die zich geen setverlies meer kon permitteren. Maar het zag er in die vierde set heel erg slecht uit voor onze landgenoot. Bij 3-5 in het voordeel van Benneteau werkte Goffin twee matchballen weg op zijn eigen opslag.

Tiebreak

Benneteau verloor zelf zijn opslagspelletje en zo werd het toch nog 5-5. Beide spelers wonnen hun eigen opslagspelletje en een tiebreak moest over de vierde set en de match beslissen.

Goffin moest alweer twee matchballen toestaan en deze keer benutte de Fransman die wél. Goffin verloor de tiebreak en vloog zo verrassend snel uit de Australian Open. En zeggen dat hij op voorhand als één van de outsiders werd beschouwd.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws