Elise Mertens zorgt voor onwaarschijnlijke comeback en heeft ticket voor derde ronde Australian Open beet

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Elise Mertens zorgt voor onwaarschijnlijke comeback en heeft ticket voor derde ronde Australian Open beet
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft zich geplaatst voor de derde ronde op de Australian Open. Het zag er in de eerste set heel erg slecht uit voor de Limburgse, maar Mertens krikte haar niveau op na een knappe comeback en won in twee sets van Daria Gavrilova.

De eerste set was één van de meest onwaarschijnlijke op deze Australian Open. Mertens keek in de Rod Laver Arena al snel tegen een 5-0 achterstand aan. Gavrilova (WTA 23) mocht voor de eerste set serveren, kreeg vier setpunten, maar die werden allemaal weggewerkt door Mertens. Mertens ging door de opslag van de Australische en dat leidde tot een comeback van jewelste.

Wat een comeback!

Mertens werkte wat later opnieuw vier setpunten weg en kwam zowaar op gelijkte hoogte, 5-5. Gavrilova kon het niet vatten en het werd zelfs nog erger. Mertens ging opnieuw door de opslag van Gavrilova en pakte de eerste set met 7-5. De Limburgse boog een 0-5 achterstand om in een 7-5 setwinst.

In het begin van de tweede set ging het gelijk op tot 2-2, daarna forceerde Mertens twee breaks en mocht ze bij 5-2 voor de match serveren. Gavrilova leefde nog even op een sprankeltje hoop door terug te breaken, maar op de opslag van de Australische liep Mertens 0-40 uit en won ze met 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws