Sterke Ruben Bemelmans zorgt voor fantastische stunt op de Australian Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 8 reacties
Sterke Ruben Bemelmans zorgt voor fantastische stunt op de Australian Open
Foto: © photonews

Ruben Bemelmans heeft voor één van de stunts van het toernooi gezorgd op de Australian Open. De Belgische kwalificatiespeler klopte niemand minder dan de Fransman Lucas Pouille.

Ruben Bemelmans (ATP 117) overleefde de kwalificaties in Melbourne en moest het in zijn eerste ronde opnemen tegen het Franse reekshoofd Lucas Pouille (ATP 18). Maar de Limburger was niet onder de indruk en zette de Fransman meteen onder druk. Bemelmans pakte op knappe wijze de twee eerste sets met twee keer 6-4.

In de derde set ging Bemelmans al snel door de opslag van Pouille en zag het er heel goed uit. Pouille kraakte niet en sleepte een tiebreak uit de brand. Daarin kwam Bemelmans 4-2 voor, maar onze landgenoot verloor de set met 6-7 (4/7).

Nu tegen een Georgiër

Er kwam een vierde set en die werd ook beslist in een tiebreak. Deze keer was het Bemelmans die de tiebreak naar zich toetrok. Het werd 7-6 (8/6) en zo staat Bemelmans in de tweede ronde. In de volgende ronde mag onze landgenoot het opnemen tegen de Georgiër Nikoloz Basilashvili, de nummer 60 van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws