Waarom Roger Federer meer dan ooit favoriet is voor de Australian Open

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 1 reacties
Waarom Roger Federer meer dan ooit favoriet is voor de Australian Open

Met de Australian Open staat de eerste grandslam van het seizoen voor de deur. Bij de mannen is Roger Federer meer dan ooit favoriet voor een nieuwe eindzege.

De Zwitser, momenteel de nummer twee van de wereld, heeft er een prachtig 2017 opzitten met onder meer eindzeges op de Australian Open en Wimbledon. En Federer start het nieuwe jaar meteen als topfavoriet voor een nieuwe eindzege in Melbourne. En dat is vooral aan zijn concurrenten te danken.

Heel wat concurrenten - Andy Murray en Kei Nishikori, bijvoorbeeld - hebben al afgehaakt voor de eerste grote opdracht van 2018. Maar ook andere toppers zitten momenteel met zorgen. Novak Djokovic is nog niet zo lang terug van zijn elleboogblessure, terwijl ook Rafael Nadal het vorige seizoen met twijfels afsloot.

De 36-jarige Federer lijkt te teren op zijn succesrecept van vorig seizoen: uitblinken in de toptoernooien en tussendoor zo veel mogelijk rust nemen, waardoor hij bijvoorbeeld het gravelseizoen in 2017 aan zich liet voorbijgaan. Het zorgt ervoor dat Federer fitter dan ooit aan het nieuwe seizoen kan beginnen.

De volledig fitte Zwitser, die bovendien nog wat vertrouwen tankte met winst op de Hopman Cup, geniet dus het voordeel dat de concurrentie niet top is én dat hij zelf erg fris uit het vorige jaar is gekomen. Het maakt hem meer dan ooit favoriet voor een zesde eindzege in Melbourne.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws