Tennis

"Het betekent wel wat als Mats Wilander zegt dat David Goffin de speler is die tactisch en fysiek het meest geëvolueerd is"

"Het betekent wel wat als Mats Wilander zegt dat David Goffin de speler is die tactisch en fysiek het meest geëvolueerd is"

Wordt 2018 hét jaar van David Goffin? Onze 27-jarige landgenoot zal straks in Melbourne meteen weten waar hij staat na dat boerenjaar 2017, maar makkelijk wordt zijn opdracht op de Australian Open niet. Zijn loting oogt loodzwaar, maar toch gelooft Johan Van Herck erin.

De Belgische Davis Cupkapitein vindt dat onze nummer 7 van de wereld het aartsmoeilijke parcours positief moet benaderen: "Het is een heel moeilijke loting voor een zevende reekshoofd, maar langs de andere kant is het voor David iets om reikhalzend naar uit te kijken. Het is echt een mooie uitdaging", klinkt het in 'Het Laatste Nieuws'.

Van Herck denkt dat Goffin in staat moet zijn om nog beter te doen dan vorig jaar: "Hij stapt dit toernooi in met een andere status. David kan de stijgende lijn van de voorbije jaren voortzetten. Het betekent toch iets als iemand als Mats Wilander zegt dat hij de speler is die tactisch en fysiek het meest geëvolueerd is. Volgens mij heeft Goffin in zijn opslag en zijn spel naar voren toe het meeste vooruitgang geboekt. Al kan alles nog een tikkeltje beter."

Reacties 0 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.