Tennis

Wickmayer zonder druk in 2018: "Weinig te verliezen dit jaar"

Wickmayer zonder druk in 2018: "Weinig te verliezen dit jaar"

Yanina Wickmayer is na een erg moeilijk jaar in 2017 afgezakt naar de 117e plek op de WTA-ranking. In 2018 wil de zonder druk weer naar boven klimmen op de wereldranglijst.

Voor Wickmayer was 2017 een moeilijk seizoen. Zo staat ze ook niet langer meer in de top 100. "Ik heb weinig te verliezen dit jaar", vertelt Wickmayer in gesprek met De Ochtend op Radio 1. "2018 moet voor mij een seizoen zonder druk worden. Veel punten hoef ik niet te verdedigen dit jaar. Ik heb hard gewerkt in de winter. Ik ben er zeker klaar voor."

Dankzij die lage WTA-ranking moet Wickmayer voor het eerst sinds lang via de kwalificaties naar de hoofdtabel van een grandslamtoernooi. Zo won ze afgelopen nacht haar eerste ronde van de kwalificaties in Melbourne. "Een grote aanpassing is het niet. Matchen zijn matchen. Ik ben blij dat ik op het terrein sta. Veel verandert het niet voor mij."

"Niks is een must. Ik speel match per match en dan zien we wel wat het eindstation is. Als het deze week niet lukt, zullen de resultaten de komende weken wel volgen", is Wickmayer zelfverzekerd.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.