Tennis

Belgische tennisvrouwen boeken een twee op drie in de kwalificaties voor de Australian Open

Belgische tennisvrouwen boeken een twee op drie in de kwalificaties voor de Australian Open

Met Elise Mertens, Kirsten Flipkens en Alison Van Uytvanck zijn er drie Belgische vrouwen rechtstreeks geplaatst voor de hoofdtabel van de Australian Open. Drie andere Belgische speelsters willen zich via de kwalificaties plaatsen voor de hoofdtabel.

En in die eerste ronde van de kwalificaties hebben de Belgische vrouwen een twee op drie geboekt. Yanina Wickmayer (WTA 115) en Ysaline Bonaventure (WTA 181) wonnen, terwijl Maryna Zanevska (WTA 167) na drie sets (5-7, 7-6 en 2-6) onderuit ging tegen de Bulgaarse Tomova (WTA 145). Na twee jaar op de hoofdtabel is de genaturaliseerde Belgische er dus niet bij in Melbourne.

Wickmayer maakte in twee sets (6-4 en 7-6) komaf met de Zwitserse Teichmann en neemt het in haar tweede voorronde op tegen thuisspeelster Hon (WTA 214). Wickmayer stond al negen keer op de hoofdtabel in Melbourne.

Bonaventure een eerste keer?

Bonaventure stond nog nooit op de hoofdtabel van de Australian Open, maar is nog twee overwinningen verwijderd van een deelname. Bonaventure rekende af met de Australische Patterson (WTA 344) en kijkt in de tweede ronde de Servische Jorovic (WTA 192- in de ogen.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.