Tennis

Waarom de Australian Open wel eens een unieke kans kan worden voor David Goffin

Waarom de Australian Open wel eens een unieke kans kan worden voor David Goffin

David Goffin heeft zijn start van het nieuwe tennisseizoen niet gemist. Onze landgenoot won al zijn enkelspelen op de Hopman Cup, waaronder winst tegen Alexander Zverev, en kan met vertrouwen naar de Australian Open.

Volgende week start in Melbourne de Australian Open. En Goffin wordt daar - niet onlogisch - gezien als één van de outsiders voor winst. Onze landgenoot zit natuurlijk boordevol vertrouwen na zijn sterk seizoenseinde in 2017, met een finaleplek op de Masters en overwinningen tegen Rafael Nadal en Roger Federer.

Maar dat terzijde is er het hoge aantal afwezige toppers in Melbourne. Andy Murray en Kei Nishikori hebben al afgehaakt door blessures, terwijl andere spelers die in aanmerking komen voor de top vijf van de wereldranglijst ook twijfalchtig zijn.

Toppers zeggen af of zijn twijfelachtig

Novak Djokovic kampte de laatste dagen nog met last aan zijn elleboog, maar geraakt normaal wel fit voor Melbourne. Achter de namen van Rafael Nadal en Stanislas Wawrinka staan er nog vraagtekens. Maar zeker Wawrinka en Djokovic hebben al maanden niet meer gespeeld door blessures.

De kans dat Goffin ver kan doorstoten, ligt zo statistisch gezien al een stuk hoger. Goffin kon in zijn carrière nog nooit verder geraken dan een kwartfinale op een grandslam, maar in Melbourne lijkt alles mogelijk. Zeker met het vormpeil van de afgelopen weken en maanden.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws