Tennis

"Grootste tegenstander van Elise Mertens is Elise Mertens, maar vergelijk haar niet met Henin of Clijsters"

"Grootste tegenstander van Elise Mertens is Elise Mertens, maar vergelijk haar niet met Henin of Clijsters"

Elise Mertens is ook in 2018 de Belgische hoop bij de tennisvrouwen. Carl Maes, die met de Limburgse samenwerkt in de Kim Clijsters Academy, vindt niet dat ze met Justine Henin of Kim Clijsters vergeleken mag worden.

2017 was het jaar van de grote doorbraak. "Ze heeft ons niet één maar meerdere keren verrast", opent Carl Maes bij Sporza. "De perceptie zal in 2018 wel anders zijn. Als ze dezelfde resultaten haalt, zal haar ranking stagneren. Dus ze moet nóg beter doen om te kunnen stijgen. Ik verwacht er toch wel wat van, want ze heeft in het tussenseizoen 6 weken keihard getraind aan de dingen waar ze in 2017 nog in tekortschoot."

'Heel nuchter'

Bovendien staat Mertens met beide voeten op de grond. "Ze is ook altijd heel nuchter gebleven. Wat dat betreft herken ik daar veel van Kim Clijsters in. Kim is altijd Kim uit Bree gebleven. Elise zal altijd Elise uit Hamont-Achel blijven. Dat zorgt ervoor dat ze hard kan blijven werken zonder naast haar schoenen te lopen."

"Maar we mogen haar niet met Clijsters of Henin vergelijken, want ze heeft minder natuurlijk talent. Maar ze is zo kritisch en veeleisend dat we haar altijd moeten afremmen. Haar grootste uitdaging is dat ze zich af en toe een schouderklopje moet geven. Ze wil anders altijd maar meer. De grootste tegenstander van Elise Mertens kan dan wel eens Elise Mertens worden", besluit Maes.

Reacties 0 reacties

Tags : Elise Mertens

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.