Tennis

Ex-coach van Clijsters: "Goffin kan grandslamfinale winnen" en "Hij is qua beweging de nieuwe Federer"

Ex-coach van Clijsters: "Goffin kan grandslamfinale winnen" en "Hij is qua beweging de nieuwe Federer"

David Goffin is één van de outsiders voor winst op de Australian Open. De Luikenaar, momenteel de nummer 7 van de wereld, heeft de laatste jaren een spectaculaire metamorfose ondergaan. Dat is ook Carl Maes opgevallen.

In 2018 zijn bij de Belgische mannen de ogen opnieuw op Goffin gericht. "Ik denk dat de Australian Open voor hem een opportuniteit is", zegt Maes bij Sporza. "Hij speelt waanzinnig goed tennis, ook bijvoorbeeld tegen Zverev op de Hopman Cup, en hij heeft nu de overtuiging dat hij ook tegen de toppers kan winnen. Dat heeft hij bewezen op de Masters", klinkt het.

In Londen klopte hij onder meer Rafael Nadal en Roger Federer. "Goffin heeft ook getoond dat hij goed kan recupereren door een week na de Masters subliem tennis te spelen in de Daviscup. Dat was wellicht het beste tennis dat je toen kon zien."

Hitte en druk

Maar de ex-coach van Kim Clijsters ziet ook valkuilen. "Op een grandslamtoernooi komt er extra druk bij. Hij heeft ook niet de ervaring van echt ver te geraken. En er is ook de hitte. In het verleden moest hij in Australië en op de US Open al eens de handdoek in de ring gooien."

"Maar wie had 10 jaar geleden gedacht dat Goffin zo snel in de top 50 zou staan? En nu spreken we al over een grandslamfinale. Hij beweegt zoals niemand op een tennisbaan. Wat dat betreft is hij de nieuwe Federer. Hij heeft ook veel vooruitgang geboekt met zijn opslag en blijft ook onder alle omstandigheden erg rustig."

Reacties 0 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.