Tennis

David Goffin wint eerste set overtuigend met 1-6, maar gaat dan toch een eerste keer onderuit in 2018

David Goffin wint eerste set overtuigend met 1-6, maar gaat dan toch een eerste keer onderuit in 2018

David Goffin (ATP 7) heeft in 2018 voor het eerst kennisgemaakt met een nederlaag. De Belgische nummer één verloor op het exhibitietoernooi van Kooyong na een driesetter van de Spanjaard Pablo Carreno Busta.

Goffin bereidt zich op het exhibitietoernooi van Kooyong voor op de Australian Open van volgende week. Al liep onze landgenoot dus wel een blauwtje op tegen de Spanjaard Pablo Carreno Busta, de nummer 10 van de wereld.

Er leek voor Goffin geen vuiltje aan de lucht na 1-6 winst in de eerste set en een 3-5 voorsprong in de tweede set, maar toch gaf de Luikenaar de wedstrijd nog uit handen. Goffin mocht bij 3-5 voor de match serveren, maar gaf zijn opslag uit handen. Het werd uiteindelijk een tiebreak en daarin haalde de Spanjaard het, 7-6 (7/4).

Eerste verlies sinds finale tegen Dimitrov

Carreno Busta tankte heel wat vertrouwen dankzij die setwinst en ging in de derde set verder op zijn elan. 's Werelds nummer 10 won ook de beslissende set (6-3) en bezorgde Goffin zo een eerste nederlaag sinds de verloren finale op de Masters tennis in Londen.

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws