Tennis

Australian Open in zicht, verwachtingen van Roger Federer over prestatie van David Goffin zijn hoog

Australian Open in zicht, verwachtingen van Roger Federer over prestatie van David Goffin zijn hoog

Binnen een week gaat in Melbourne met de Australian Open de eerste grandslam van het seizoen van start. 's Werelds nummer twee Roger Federer verwacht heel wat van onze landgenoot David Goffin (ATP 7).

"David kan zeker de halve finales halen op de Australian Open", citeert Het Nieuwsblad Federer. "Hij zal ook in 2018 een sterk seizoen spelen. Zijn succes komt niet uit het niets. Hij is beetje bij beetje sterker geworden. Hij is fysiek beter dan ooit en mentaal is hij zeer sterk. Bovendien speelt hij graag in Melbourne."

Beide spelers trainden afgelopen week met elkaar in Perth. Goffin heeft heel wat respect voor de Zwitserse legende. "Federer gaat geen tien jaar meer tennissen, dus elke match tegen hem is een eer", klinkt het bij de Luikenaar.

"Roger is een uitstekende trainingsmaat"

De band tussen Federer en Goffin is dus goed. "Roger is een uitstekende trainingsmaat. Hij is heel aangenaam om mee om te gaan en stelt me meteen op mijn gemak. We kunnen het goed met elkaar vinden. Hij is een groot kampioen, op en naast het veld. Federer kunnen kloppen op de Masters was speciaal, ik wil dat opnieuw proberen", besluit een ambitieuze Goffin.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.