Tennis

'Potentiële eindwinnaar' David Goffin laat zich uit over zijn kansen op de Australian Open

'Potentiële eindwinnaar' David Goffin laat zich uit over zijn kansen op de Australian Open

Geen finale op de Hopman Cup voor David Goffin, wel een week waarin hij vertrouwen getankt heeft na drie overwinningen in het enkelspel. Waaronder eentje tegen Alexander Zverev (ATP 4). Goffin wordt zo steeds meer getipt als kanshebber voor de Australian Open.

"Het ging wedstrijd na wedstrijd ­beter", opent Goffin in Het Nieuwsblad. "Er zijn nog enkele puntjes waar ik aan kan werken de komende week, maar ik ben zeer tevreden. Ik kon hier goed trainen en intense duels spelen tegen toppers. De Hopman Cup was de ideale voorbereiding voor mij. Ik hoop dat ik volgend jaar weer naar hier kan komen."

Goffin wordt door de vele afwezige toppers steeds meer getipt als kanshebber in Melbourne. "Elk tornooi is een kans op een over­winning. Murray en Nishikori zijn er inderdaad niet bij, maar daar focus ik me niet op. Er zijn zoveel nieuwe en ­getalenteerde spelers die aan het op­komen zijn. Ik moet me concentreren op mijn eigen niveau en match per match vooruit kijken. Ik heb wel de ambitie om ver door te ­stoten."

"Dit jaar wil ik op de grand slams weer een stap vooruit zetten"

De Luikenaar geraakte nooit verder dan de kwartfinales van een grandslam. "Dit jaar wil ik op de grand slams weer een stap vooruit zetten. Ik voel me goed en het zou fantastisch zijn om de halve finale te kunnen spelen op de Australian Open."

Goffin eindigde 2017 met zeges tegen Nadal en Federer. Hij staat dus steeds meer in de schijnwerpers. "Ik voel die druk niet. Maar ik krijg er meer en meer vragen over. Ik concentreer me op wat ik moet doen. Mijn ­eigen plan is duidelijk en dat helpt me om rustig te blijven onder die druk van buitenaf. Ik gebruik die aandacht als een motivatie: het betekent dat de mensen in me geloven."

Reacties 3 reacties

Gerelateerd nieuws