Steve Darcis staat voor maandenlange revalidatie en hoopt hiér comeback te maken: "Dan wil ik 100% fit zijn"

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Steve Darcis staat voor maandenlange revalidatie en hoopt hiér comeback te maken: "Dan wil ik 100% fit zijn"
Foto: © photonews

Steve Darcis blijft op de sukkel met zijn elleboog. Onze landgenoot ziet ook het begin van 2018 in het water vallen en is zeker nog enkele maanden buiten strijd. Hij hoopt zelf om zeker fit te geraken voor Wimbledon.

"Mijn elleboog is ook nog altijd niet in orde", zegt Darcis bij Sporza. "Ik heb 2 à 3 dokters gesproken en die zeggen allemaal hetzelfde. Als ik nog enkele jaren wil tennissen, dan ben ik verplicht om nu rust te nemen en alles grondig te verzorgen. Ik heb nu een tiental dagen vakantie. Daarna onderga ik een behandeling aan mijn elleboog."

Er wacht daarna een lange revalidatie voor de Luikenaar. "Dan zal ik 2 tot 3 maanden geen tennisracket aanraken. Ik hoop dat ik eind mei weer kan tennissen. Als ik op tv tennis zie, dan heb ik het wel even moeilijk. Ik heb me ook voorbereid om daar te zijn, maar ik ben nu hier. Ik heb het het geluk dat ik een superfamilie heb, met mijn vrouw en kinderen. Ik moet me verzorgen en voldoende rust nemen."

"Ik wil gewoon spelen zonder pijn"

"Ik ben altijd bezig met het tennis, ook al sta ik niet op het veld. Het is nu wel niet zo dat ik mijn dagen spendeer aan het kijken van tennis. 's Ochtends als ik opsta bekijk ik de resultaten en ook 's avonds als ik ga slapen. Maar ik heb mijn vrouw en twee dochtertjes. Ik kan hen zien opgroeien, dat is zeker geen verloren tijd."

Roland Garros vindt eind mei plaats, maar het is nog maar de vraag of Darcis tegen dan fit is. "Ik heb gisteren de kalender gezien van Roland Garros. Dat begint op 27 mei. Voor mij komt dat wellicht te vroeg. Ik wil 100 procent zijn voor Wimbledon. Maar moest het lukken om deel te nemen aan Roland Garros, dan zal ik dat ook gewoon doen", besluit hij.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws