David Goffin in de wolken met topaward: "Voor Van Avermaet en De Bruyne eindigen, dat ben ik niet gewend"

Glenn Bogaert
Glenn Bogaert
| 0 reacties
David Goffin in de wolken met topaward: "Voor Van Avermaet en De Bruyne eindigen, dat ben ik niet gewend"
Foto: © photonews

David Goffin mag zich voor de eerste keer in zijn carrière Sportman van het Jaar noemen. De 27-jarige tennisser, nummer 7 van de wereld, heeft dan ook een topjaar achter de rug. Zijn reactie sprak dan ook boekdelen, in de wolken was hij.

Een trotse David Goffin had mooie woorden in petto: "Ik ben enorm gelukkig dat ik deze prijs mag winnen, eerder stond ik al twee keer op het podium. Het doet me wel iets dat ik de allereerste tennisser ben die deze award in de wacht sleept. Dit is een geweldige beloning voor mijn seizoen. Ik ben enorm fier. Dat ik voor Greg Van Avermaet en Kevin De Bruyne eindig, dat ben ik echt niet gewend hoor. We verdienden echter allemaal deze bekroning."

Het mooiste moment van David Goffin in 2017? Daar moet hij echt niet lang over nadenken: "Er zijn natuurlijk altijd overwinningen die iets mooier zijn dan de andere, maar Roger Federer kloppen in de halve finales van de Masters, dat zal ik werkelijk nooit vergeten. Hij is mijn jeugdidool en dat zal altijd speciaal blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws