Voorlopig wachten op een nieuwe Belgische topspeelster

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voorlopig wachten op een nieuwe Belgische topspeelster
Foto: © photonews

Bij de Belgische mannen kregen we ondanks blessureleed een topseizoen van David Goffin te zien, zeker met een fantastisch einde op de Masters. Bij de vrouwen was het iets minder, al konden we wel rekenen op Elise Mertens.

Het zijn niet meer de superjaren van Kim Clijsters en Justine Henin. Maar de Belgische vrouwen hebben het moeilijk om de laatste jaren opnieuw een topspeelster af te leveren. Al is Elise Mertens wel stapje per stapje op weg om die rol in te vullen en op termijn een top 20-speelster te worden.

Voor Yanina Wickmayer begint het op 28-jarige leeftijd moeilijk te worden. Het potentieel om een regelmatige top 50-speelster te zijn is, maar de laatste maanden loopt het erg stroef bij Wickmayer. Ze is dan ook afgezakt naar een plek buiten de top 100.

Kirsten Flipkens is dan weer bijna 32 jaar oud, maar blinkt tegenwoordig vooral uit aan de zijde van een dubbelpartner. De nummer 75 van de wereld heeft het moeilijk om - behalve op haar geliefkoosde gras - nog voor een uitschieter te zorgen.

De hoop rust dus op de schouders van Elise Mertens. En Alison Van Uytvanck. De grote doorbraak leek een feit met een kwartfinale op Roland Garros op haar 21e, maar daarna gooiden blessures roet in het eten. Het is wachten tot de Vlaams-Brabantse haar niveau van weleer haalt voor ze een nieuwe stap kan zetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws