Tennis

Debat van de week: Tot waar zal David Goffin het in 2018 schoppen?

Debat van de week: Tot waar zal David Goffin het in 2018 schoppen?

David Goffin heeft een prachtseizoen achter de rug. Na zijn blessure op Roland Garros leek het even minder te gaan, maar dat werd helemaal rechtgezet met een glansprestatie op de Masters in Londen. Tot waar kan hij het in 2018 schoppen. Discussieer mee in ons debat van de week.

David Goffin kon zich als één van de laatste spelers plaatsen voor de Masters in Londen, het officieuze WK tennis. En Goffin deed daar van zich spreken. Hij won in zijn openingswedstrijd van Rafael Nadal en was bovendien in de halve finales niemand minder dan Roger Federer de baas.

In de finale moest hij uiteindelijk de duimen leggen voor de Bulgaar Grigor Dimitrov. Maar zijn glansprestatie in Londen doet wel het beste vermoeden voor 2018. Goffin kwam nooit verder dan twee kwartfinales op een grandslam. Als hij ook die vloek van zich kan afzetten, dan volgt er ongetwijfeld nog een mooie plek op de ATP-ranking.

Daarom onze vraag: tot waar zal de Luikenaar het in 2018 schoppen? Mogen we rekening houden met een plek in de top vijf of is dat te veel geëist? Zeker met de terugkeer van onder meer toppers zoals Novak Djokovic, Andy Murray en Stanislas Wawrinka in het achterhoofd.

Reacties 9 reacties

Poll

Tot waar zal David Goffin het in 2018 schoppen?

 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)
 
(0%)


Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws