Tennis

Ivo Van Aken ziet België geen tweede topper hebben: "Ik schrijf hem niet af, maar je kan niet eeuwig een talent blijven"

Ivo Van Aken ziet België geen tweede topper hebben: "Ik schrijf hem niet af, maar je kan niet eeuwig een talent blijven"

Johan Van Herck is ervan overtuigd dat België met deze generatie van spelers de Davis Cup tennis kan winnen. Toch lijkt het vooral dat ons land naast David Goffin nog een topspeler mist. Ook technisch directeur van Tennis Vlaanderen Ivo Van Aken kaart dat probleem aan.

"Omtrent David Goffin hoeven we ons geen vragen te stellen", opent Ivo Van Aken in HNB. "Die heeft zich ontwikkeld tot een absolute topspeler. Iemand die zijn speelstijl perfect heeft aangepast aan zijn lichaam. Hij gaat niet overpoweren, maar teert op snelheid, inzicht, de juiste lijnen. Ik zie hem zonder tegenslag nog zeker vijf, zes jaar meedraaien tussen de allerbesten."

Maar daarna is er een grote kloof tussen de rest zoals Darcis, De Greef en Bemelmans. "Goeie spelers, daar niet van. Darcis zal echter geen jaren meer meegaan en sukkelt constant met blessures. Wie echt de top beoogt, moet die bovendien tegen zijn 25ste in het vizier krijgen. Ik zie de geciteerde mensen niet meer de grote sprong voorwaarts maken."

'Eén knap toernooi volstaat niet'

Van Aken neemt het voorbeeld van Goffin. "Eén knap tornooi spelen volstaat niet. Goffin is ook niet op één-twee-drie naar de top gesneld, maar je zag hem wel stappen zetten. Altijd maar hoger, continu op niveau. Dat mis ik bij hen."

Kimmer Coppejans won vijf jaar geleden Roland Garros bij de junioren. "Ik schrijf hem niet af, maar je kan niet eeuwig een talent blijven", aldus Van Aken. "De realiteit is dat ik geen groei zie. Waarom niet? Als Kimmer daarachter komt, kan het nog alle kanten uit. En dan zijn er nog jongeren als Zizou Bergs en Tibo Colson, Greet Minnen en Magali Kempen bij de meisjes."

Reacties 0 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.