Tennis

"Het kán gewoon niet dat een land als het onze met iedere generatie een nieuwe topper voortbrengt"

"Het kán gewoon niet dat een land als het onze met iedere generatie een nieuwe topper voortbrengt"

Bij de Belgische mannen is er niet meteen opvolging voorzien voor Belgische nummer één David Goffin. Bij de vrouwen is het in de Fed Cup rekenen op Elise Mertens en hopen op nieuwe sprongen van Alison Van Uytvanck.

Directeur van Tennis Vlaanderen Ivo Van Aken zag Mertens een zeer sterk seizoen spelen. Hij ziet dan ook in hun twee de toekomst. "Twee meisjes die uitstekend begeleid worden en in staat zijn om stabiel te presteren", aldus Van Aken in Het Nieuwsblad. "Van Kirsten Flipkens en Yanina Wickmayer mogen we niet meer verwachten dat ze nog top 20 worden. Dat ligt moeilijk."

Beperkte budgetten

"Maar wat zouden we klagen? Het kán gewoon niet dat een land als het onze met iedere generatie een nieuwe topper voortbrengt", vervolgt Van Aken. Hij gebruikt het voorbeeld van de Verenigde Staten. "Hoe lang heeft een tennisnatie als de Verenigde Staten er niet over gedaan om opvolging te voorzien voor de zussen Williams? Wij blijven een klein land met een kleine visvijver en beperkte budgetten."

"Wij beschikken niet over de waanzinnige budgetten van Frankrijk, dat tien mannen en vijf vrouwen in de top 100 heeft. Zij hoeven niet vroegtijdig te selecteren, terwijl wij voortdurend moeten afwegen of we met iemand voortgaan of niet", besluit Van Aken.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.