Tennis

Belgische rolstoeltennissers breken wereldrecord ten voordele van 'Music For Life'

Belgische rolstoeltennissers breken wereldrecord ten voordele van 'Music For Life'

Rolstoeltennisclub 'Forest Wheels' heeft een wereldrecord te pakken. De tennisclub brak het wereldrecord door 30 uur aan één stuk op het tennisterrein te staan.

'Forest Wheels' wilde zich inzetten voor Music for Life en kwam met de actie Wheels for Life op de proppen. Al de inzamelingen gingen dan ook naar de Warmste Week van Studi Brussel. Het doel was om het wereldrecord van 26 uur te blijven tennissen te breken.

En dat lukte. Zondagavond om 18.00 stopte de rolstoeltennisclub met spelen en zo werd het nieuwe record op 30 uur gezet. Bekende Vlamingen als Sabine Hagedoren, Wouter Vermeiren, Dave Lambert, Kevin Major, Filip DP, DJ Noski, Josh Lasden en Ben Rottiers ('Pol' uit F.C. De Kampioenen) kwamen hun steentje bijdragen.

'Fantastisch moment'

"Het was een mooi moment toen we het wereldrecord realiseerden en hierdoor het rolstoeltennis en Forest Wheels onder de aandacht hebben gebracht" zegt initiatiefnemer Ronny Van Langendonck. "Voor mij was dit een fantastisch moment om mijn 25-jarig jubileum binnen het G-tennis en voornamelijk het rolstoeltennis te vieren met de rolstoeltennissers van de club die ik samen met onder andere Toon Daems heb opgericht."

"Vooral de laatste 10 minuten van de wereldrecordpoging waren heel emotioneel. Ik had het idee om alle aanwezige rolstoeltennissers, die deelnamen aan de realisatie van het wereldrecord, samen op het tennisterrein te laten spelen en we hebben dan een uniek spel 8 tegen 8 gespeeld tot de laatste 10 seconden luidkeels werden afgeteld. Wat leidde tot een fantastische emotionele climax", klinkt het.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.