Tennis

Vierende en lachende Fransen: "Nog geen berichtje van David gehad dat hij de vakantie geannuleerd heeft"

Vierende en lachende Fransen: "Nog geen berichtje van David gehad dat hij de vakantie geannuleerd heeft"

Lucas Pouille won het allesbeslissende duel in de finale van de Davis Cup tennis. De Fransman legde Steve Darcis over de knie en pakte zo het belangrijke derde punt. De zege heeft alvast geen invloed op zijn vakantieplannen.

"Vooraf vreesde ik Darcis. Steve is een uitstekende speler", citeert Sporza de Fransman. "Ik wist ook dat hij een specialist was in de laatste wedstrijd. De laatste 5 keer dat hij de laatste partij speelde, won hij. Ik wist dus dat het moeilijk zou worden."

Pouille had de druk van het vaderland op de schouders, want hij moest winnen. "Voordien zag ik ook al een intense partij tussen David (Goffin) en Jo-Wilfried (Tsonga). Ik was dus heel gespannen. Maar zodra ik op het terrein stond, vergat ik alles en dacht ik alleen maar aan alles kapotspelen."

"Ik wou deze trofee zó graag. Ik heb mijn emotie in het spel gelegd en voor elk punt geknokt. Ik ben heel blij met mijn overwinning, die makkelijker tot stand kwam dan ik had verwacht."

Vakantie met Goffin

Het tennisseizoen zit er nu officieel op. Dinsdag gaat Pouille met zijn maatje Goffin op vakantie. "Ik heb nog geen berichtje van David gehad dat hij de vakantie geannuleerd heeft", lacht Pouille. "Nu de finale achter de rug is, zijn we geen tegenstanders meer, maar opnieuw vrienden."

Reacties 1 reacties

Gerelateerd nieuws