Tennis

Tennis Vlaanderen reageert op uitspraken van Davis Cup-kapitein Johan Van Herck: "Zijn natuurlijk wel geen grandslamland"

Tennis Vlaanderen reageert op uitspraken van Davis Cup-kapitein Johan Van Herck: "Zijn natuurlijk wel geen grandslamland"

Na de verloren Davis Cup-finale tegen Frankrijk had Johan Van Herck het over de professionalisering en de langetermijnvisie van het Belgische tennis. Tennis Vlaanderen heeft nu gereageerd op zijn uitspraken.

"We hebben de laatste jaren elke vraag tot uitbreiding of bijsturing van de staf positief onthaald" aldus Dirk De Maeseneer van de Vlaamse tennisfederatie bij Sporza. "Ook nu zijn vlak voor de ontmoeting alle wensen van de Daviscup-ploeg kenbaar gemaakt. We hebben die allemaal ingewilligd binnen onze financiële mogelijkheden."

En dus wil Tennis Vlaanderen zeker iets doen om bij te dragen aan de langetermijnvisie. "Dat maakt duidelijk dat we willen bijdragen aan het succes van het Davis Cup-team. Op 6 december volgt een debriefing. Johan zal ons dan ook input moeten geven over wat hij juist bedoelt."

Specialisatie

"Het kan zijn dat er nog nood is aan bijkomende specialisatie. Dan zijn we zeker bereid om dat te bekijken. We doen al zeer veel voor de lange termijn, maar we zijn bereid om na te gaan wat we nog meer kunnen doen."

Natuurlijk blijft er in een klein land als België ook weinig geld over voor professionalisering. "We professionaliseren graag, maar wij zijn natuurlijk geen grandslamland. Onze financiële middelen zijn niet die van de Fransen. Dat moeten we eerlijk durven te zeggen en dus moeten we aanvaarden dat we op beperkingen stuiten", besluit De Maeseneer.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.