Tennis

Kritische kapitein Johan Van Herck na verloren finale: "Davis Cup is niet alleen dit ene weekend"

Kritische kapitein Johan Van Herck na verloren finale: "Davis Cup is niet alleen dit ene weekend"

De ontgoocheling was vanzelfsprekend groot in het Belgische kamp. Voor de tweede keer in drie jaar tijd werd de finale van de Davis Cup verloren. Johan Van Herck heeft geen spijt van de keuzes die hij gemaakt heeft.

"Ik ben trots op wat we gedaan hebben, maar we hadden de ambitie uitgesproken om dit jaar de beker te winnen en dat is ons niet gelukt", opent Van Herck bij Sporza. "We moeten dus ontgoocheld zijn. Ik zou alles hetzelfde doen: de voorbereiding, de aanpak, de keuzes die ik gemaakt heb... David heeft 2 geweldige matchen gespeeld en Steve heeft al meermaals bewezen wat hij kan in de Daviscup."

Al liep het deze keer niet goed af voor 'Shark'. "Spijtig genoeg kon hij dat dit weekend niet tonen", vervolgt Van Herck. "In het dubbelspel hebben we met Bemelmans en De Loore dit jaar een koppel dat kan wedijveren met de beste teams ter wereld. Toch heb ik het gevoel dat we meer kunnen halen uit deze ploeg en de spelers die eraan zitten te komen."

"We moeten méér durven in te zetten op dit Davis Cup-team"

En dus ijvert de kapitein voor een langetermijnvisie. "We moeten méér durven in te zetten op dit Davis Cup-team. Er moet een langetermijnvisie komen. Davis Cup is niet alleen dit ene weekend. Als die visie er komt, dan hebben we binnen dit en een paar jaar een aantal heel goeie spelers en speelsters. Maar dan zullen we wel keuzes moeten maken", besluit Van Herck.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.