Tennis

Ex-coach Kim Clijsters strooit met lof: "Het is Clijsters- en Heninsiaans wat Goffin presteert"

Ex-coach Kim Clijsters strooit met lof: "Het is Clijsters- en Heninsiaans wat Goffin presteert"

Het is België niet gelukt om de finale van de Davis Cup tennis te winnen. Ondanks een fantastische prestatie van David Goffin volstond het niet om Frankrijk te kloppen. Volgens Carl Maes wordt het moeilijk om nog eens de finale te halen en laat staan te winnen.

"Misschien was dit de laatste kans om de Davis Cup te winnen", aldus Carl Maes bij Sporza. "We hebben een ongelooflijke prestatie geleverd, maar de weelde bij de Fransen is groter. Zij hebben zeven spelers in de top 50. In de finale hebben vier verschillende spelers een punt gepakt. Dan moet je toegeven dat Frankrijk de verdiende winnaar is."

Kunnen de Belgen nog eens de finale halen? "Dat wordt heel moeilijk", weet Maes. "De vraag is of David Goffin zich beschikbaar stelt voor het Belgische team. Zijn status wordt steeds groter en de toptoernooien worden steeds belangrijker voor hem."

Goffin was fantastisch met zijn zeges tegen Tsonga en Pouille. "In Rijsel heeft hij Tsonga en Pouille zonder setverlies naar huis gespeeld. De 20.000 Franse supporters zetten hem onder druk, maar dat kon hij allemaal perfect aan. Hij domineerde."

"Niemand klopt David Goffin op dit moment, hij is een fenomeen geworden. Het is Clijsters- en Heninsiaans wat Goffin presteert", besluit Maes.

Reacties 1 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws