Tennis

Steve Darcis kan de Belgische stunt niet voltooien, België verliest voor de tweede keer in drie jaar tijd de finale

Steve Darcis kan de Belgische stunt niet voltooien, België verliest voor de tweede keer in drie jaar tijd de finale

Steve Darcis heeft de kers niet op de taart gezet in de Davis Cup-finale. De Luikenaar kon niet stunten tegen Lucas Pouille, waardoor Frankrijk de finale met 3-2 won.

David Goffin gaf België zondagmiddag nog een enorme boost door de 2-2 op het bord te zetten, maar de vijfde en laatste partij was er te veel aan voor ons land. Steve Darcis kon enkel in de eerste set weerwerk bieden tegen Lucas Pouille (ATP 18) en ging kansloos onderuit.

In het eerste spelletje maakte Darcis het de Fransman moeilijk, maar Pouille behield zijn service. Daarna gaf Darcis meteen zijn opslagprijs. Pouille serveerde solide de set uit met 6-3.

Van kwaad naar erger

In de tweede set ging het van kwaad naar erger voor Darcis. De Luikenaar kon slechts één keer zijn opslag winnen en verloor de tweede set kansloos met 6-1.

De derde set was een maat voor niets. Darcis won geen enkel spelletje meer en kreeg een 6-0 rond de oren. België verliest zo de finale met 3-2, de tweede keer in drie jaar tijd. Al mag de ploeg van Johan Van Herck het strijdtoneel wel met opgeheven hoofd verlaten.

Reacties 2 reacties

Gerelateerd nieuws