Tennis

Belgen vergeten het af te maken in dubbelspel Davis Cup, loodzware opdracht op zondag

Belgen vergeten het af te maken in dubbelspel Davis Cup, loodzware opdracht op zondag

In de finale van de Davis Cup is zaterdag traditioneel de dag van het dubbelspel. Het werd een beklijvend duel op het scherpst van de snee, waarbij de Belgen zeker de kansen kregen om te stunten.

Vooraf had de Franse bondscoach toch al enigszins weten te verrassen door Gasquet op te roepen voor het dubbelspel met Herbert, waardoor het toch een beetje een gelegenheidsduo werd.

Bemelmans en De Loore zijn dan weer wél al wat op elkaar ingespeeld. Toch waren de Fransen in de eerste set heer en meester: 6-1 voor het thuisland. Daarna wisselden de kansen echter en leek alles even in het voordeel van de Belgen uit te draaien.

Ze pakten de tweede set met 3-6 en kwamen ook in de derde set 3-5 en een break op voorsprong. Bemelmans werd echter zelf ook gebroken en in de tiebreak sneuvelden de Belgen met 7-2.

Ook in de vierde set waren er kansen voor de Belgen om een break te versieren, maar ze lieten het na. De Fransen deden wél wat moest en sleepten de 2-1 voorsprong via 6-4 winst binnen. Morgen moeten de Belgen hun beide enkelspelen winnen om nog de Davis Cup te grijpen.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.