Tennis

Daarom is Frankrijk licht favoriet voor de Davis Cup-finale tegen Goffin en co

Daarom is Frankrijk licht favoriet voor de Davis Cup-finale tegen Goffin en co

Vanaf vrijdagnamiddag 14 uur speelt België voor de tweede keer in drie jaar tijd de finale van de Davis Cup tennis. Ondanks dat ons land de hoogst genoteerde speler op de ATP-ranking heeft, is Frankrijk favoriet.

Donderdagmiddag werden de selecties en de lotingen bekendgemaakt voor het weekend. Geen verrassingen daarbij, behalve dan het feit dat kapitein Yannick Noah bij de Fransen opteert voor Richard Gasquet in het dubbelspel. Dubbelspecialist Pierre-Hugues Herbert wordt dus niet gekoppeld aan Nicolas Mahut.

Goffin moet meteen de spits afbijten tegen Frankrijk. Hij krijgt Lucas Pouille tegenover zich in wat meteen de belangrijkste wedstrijd van de vijf zal zijn. Goffin kon in drie wedstrijden nog nooit winnen van zijn vriend, psychologisch niet onbelangrijk.

Goffin tegen zwarte beest

Al is Goffin uiteraard uit op revanche. Bovendien kan hij het vertrouwen van de Masters in Londen meenemen. Daar werd Goffin - zoals u wellicht nog weet - tweede na verlies in de finale tegen Grigor Dimitrov. Die eerste match wordt cruciaal, want als Belgen moeten we er van uitgaan dat Goffin zijn twee enkelwedstrijden wint om het spannend te maken.

En dan zal alles afhangen van Steve Darcis. Met de bijnaam 'Mister Davis Cup' is alles mogelijk voor 'Shark', al botst hij in zijn enkelspelen met Tsonga (ATP 15) en Pouille (ATP 18) natuurlijk wel tegen twee straffe kleppers.

Goffin 2x

Het wordt hopen op dubbele winst van Goffin in zijn enkelspelen en een stunt van Darcis, hopelijk helemaal hersteld van zijn elleboogblessure, om kans te maken op eindwinst. In het dubbelspel zijn de Fransen sowieso favoriet tegen de - met alle respect - lager gerangschikte Ruben Bemelmans en Joris De Loore. Bovendien sukkelde de Bruggeling de laatste maanden met een knieblessure en is het afwachten hoe fit hij is.

Reacties 0 reacties

Gerelateerd nieuws

Er zijn nog geen reacties geplaatst.