"Als je op een paar dagen tijd Nadal én Federer klopt, kan ik me inbeelden dat die Franse jongens niet op hun gemak zijn"

Redactie
| 0 reacties
"Als je op een paar dagen tijd Nadal én Federer klopt, kan ik me inbeelden dat die Franse jongens niet op hun gemak zijn"
Foto: © photonews

David Goffin is ongetwijfeld het speerpunt van de Belgen in de finale van de Davis Cup tennis. Johan Van Herck en ex-tennisser Christophe Van Garsse denken dat de Masters geen impact zullen hebben op zijn prestatie.

Goffin heeft met zijn finaleplek heel wat vertrouwen getankt in Londen. "Negatief kan je dat niet noemen, hé", lacht Van Garsse, zelf ooit 'Mister Davis Cup' van de Belgen. "Als je op een paar dagen tijd Nadal én Federer klopt, kan ik me inbeelden dat die Franse jongens niet op hun gemak zijn."

"Goffin tennist straffer en straffer, ik zie het ook aan zijn lichaamstaal. Ik verwacht echt vuurwerk", aldus de ex-prof. Een mening die ook gevolgd wordt door kapitein Johan Van Herck: "Zijn prestatie geeft de hele ploeg nog meer vertrouwen, maar dat vertrouwen was er voordien ook al", klinkt het in HLN.

Davis Cup, geen Masters

"Natuurlijk is de prestatie van David in Londen een goede zaak. Maar nu is het Davis Cup - geen Masters. Hij speelt niet voor zichzelf, maar voor het team, de omstandigheden zijn compleet anders. Maar we steken niet weg dat we liever een Goffin in topvorm hebben", besluit Van Herck.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws