Steve Darcis laat zich uit over zijn status als 'Mister Davis Cup', zijn dromen als kleine jongen en zijn fysieke paraatheid

Redactie
| 0 reacties
Steve Darcis laat zich uit over zijn status als 'Mister Davis Cup', zijn dromen als kleine jongen en zijn fysieke paraatheid
Foto: © photonews

Naast Belgische nummer één David Goffin rekent ons land komend weekend in de Davis Cup-finale natuurlijk op Steve Darcis, die maar liefst 71% van zijn wedstrijden won in de Davis Cup.

Zijn bijnaam is niets voor niets 'Mister Davis Cup'. Hoe komt het toch dat hij zo moeilijk geklopt wordt? "Ik ben áltijd moeilijk te verslaan", lacht hij. "Ik heb gewoon een atypisch spel. Als je de jongere spelers nu ziet: die slaan de ballen links én rechts als gekken. Ze zijn fysiek sterk en slaan keihard op - wapens waar ik niet over beschik."

"Ik moet het meer hebben van tactisch en gevarieerd tennis, daar kan ik redelijk wat spelers mee ambeteren. Als een speler duidelijk sterker is dan mij, dan gaat die me elke keer verslaan, maar wie niét veel beter is, die zal het elke keer moeilijk krijgen", aldus de Luikenaar in HLN.

Fysiek in orde

Dankzij een elleboogblessure laste Darcis de afgelopen twee weken rust in. "Ik heb nog een beetje pijn, maar ik vermoed dat ik daar vrijdag geen last van zal hebben. Ik heb me goed verzorgd en ben fysiek hard blijven trainen om klaar te zijn."

Darcis won al twee ATP-toernooien, maar zondag kan het echte orgelpunt volgen. "Als kind droomde ik van twee competities: Wimbledon en de Davis Cup. Wimbledon winnen, dat zit er niet in", lacht hij opnieuw. "Maar de Davis Cup, die komt nu wel dichtbij. Maar we staan nog nergens, hé", blijft hij nuchter.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws