Steve Darcis beleefde moeilijke tijden door dood 'Ju' en operatie dochtertje: "Een klein mirakel"

Redactie
| 0 reacties
Steve Darcis beleefde moeilijke tijden door dood 'Ju' en operatie dochtertje: "Een klein mirakel"
Foto: © photonews

Steve Darcis heeft zeker en vast niet de twee gemakkelijkste jaren uit zijn leven achter de rug. 'Shark' verloor zijn coach Julien Hoferlin en zijn dochtertje Camille moest een openhartoperatie ondergaan.

Hoferlin overleed in april van 2016, ongeveer anderhalf jaar geleden. "Julien was niet alleen mijn coach, maar ook mijn maatje", vertelt Darcis. "We zagen elkaar ook continu naast het terrein en we zijn bevriend met zijn vrouw."

Daarnaast moest ook zijn dochtertje een ernstige hartoperatie ondergaan. "Met Camille was het ook geen makkelijke situatie omdat de operatie niet honderd procent goed is gegaan. Haar hart begon na die eerste ingreep niet vanzelf te slaan en daarom was tien dagen later een tweede ingreep nodig om een pacemaker in te brengen."

"De chirurg zei dat hij dat in zijn carrière nog maar één of twee keer had meegemaakt"

"De chirurg zei dat hij dat in zijn carrière nog maar één of twee keer had meegemaakt. Tijdens die operatie kreeg ze drie keer een elektroshock. Uiteindelijk had die pacemaker ook geen nut, want na twee weken is haar hart plots wél zelf beginnen te slaan."

Een wonder volgens Darcis. "Een klein mirakel. Hout vasthouden dat alles goed blijft gaan, maar die dagen op intensieve zorgen waren niet de makkelijkste en bovendien was mijn vrouw toen weer zwanger. Maar we zijn er sterker uitgekomen. Na de dood van 'Ju' en de hartoperatie van Camille namen we ons voor om bewust van elk moment te genieten, want je leven kan in twee seconden veranderen", aldus 'Shark'.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws