Goffin na finaleplek op de Masters naar hoogste positie ooit op de ATP-ranking

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 3 reacties
Goffin na finaleplek op de Masters naar hoogste positie ooit op de ATP-ranking
Foto: © photonews

David Goffin werd als verliezende finalist op de Masters zeker niet armer door zijn cheque van bijna een miljoen euro, maar zijn finaleplek leverde ook winst op op de ATP-ranking. De Luikenaar is de nieuwe nummer 7 van de wereld.

Zijn eerste deelname aan de ATP World Tour Finals werd dus een absolute voltreffer voor David Goffin. Overwinningen tegen Rafael Nadal en Roger Federer, bovendien mocht hij met 'zilver' naar huis na zijn verloren finale tegen de Bulgaar Grigor Dimitrov.

En dat vertaalde zich ook in een stijging op de ATP-ranking. Goffin ging van de 8e plek naar de 7e plek, nooit stond hij hoger op de wereldranglijst. Al had de finale winnen nog twee plaatsen winst extra opgeleverd, want dan zou onze landgenoot 5e hebben gestaan.

Dimitrov naar 3

Ook winnaar Dimitrov deed een gouden zaak. Dankzij zijn eindzege springt hij van de 6e naar de 3e plek. Ook hij stond nooit hoger. Rafael Nadal sluit het seizoen wel af als nummer één, Roger Federer blijft na zijn verloren halve finale tegen Goffin de nummer twee van de wereld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws