Op naar een nieuwe stunt? Het recept voor David Goffin om zich te ontdoen van zwarte beest

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 2 reacties
Op naar een nieuwe stunt? Het recept voor David Goffin om zich te ontdoen van zwarte beest
Foto: © photonews

David Goffin is misschien wel de meest opmerkelijke speler op deze Masters tennis. De Luikenaar klopte Rafael Nadal en Roger Federer en trakteerde zichzelf op een finale tegen Grigor Dimitrov.

Maar die naam zal toch wel de nodige angst inboezemen. Na zijn stunt in zijn openingswedstrijd tegen Nadal kreeg Goffin van de Bulgaar een enorme oplawaai te verwerken. In de tweede groepswedstrijd kon hij slechts twee spelletjes winnen tegen Dimitrov en ging hij kansloos met 6-0 en 6-2 onderuit.

Dat er iets met de knie was, kunnen we na overwinningen tegen Thiem en Federer helemaal schrappen. Ook mentaal lijkt hij klaar. Toch kunnen we ons niet van de indruk ontdoen dat Dimitrov het zwarte beest is van Goffin. De 'Bulgaarse David Beckham' verloor nog maar één keer van Goffin, dit seizoen in Rotterdam.

Maar na de partij van woensdag spelen nu enkele factoren in het voordeel van Goffin. De Luikenaar staat op een wolk te spelen na zijn overwinningen tegen Thiem en Federer. Die grote portie vertrouwen moet hij meenemen naar de finale tegen Dimitrov.

Vrank en vrij

En hoe hij daar moet spelen? Vrank en vrij. Agressief, net zoals hij tegen Federer en Nadal deed. En de service moet natuurlijk op volle toeren draaien. Of net zoals de grote spelers op de beslissende momenten een snoeiharde opslag afvuren.

Maar, Goffin zal ook moeten hopen op een mindere dag of foutjes van zijn tegenstander. Dimitrov legde tot dusver een foutloos parcours af in Londen. Thiem, Goffin, Carreno Busta, Sock... Allemaal werden ze geklopt door Dimitrov.

Al is er natuurlijk wel hoop. De Amerikaan Sock slaagde er ook in om een set af te snoepen van Dimitrov. Ook dat moet Goffin meenemen naar zijn finale. Er wacht onze landgenoot een ideale kans om zich te ontdoen van zijn zwarte beest.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws