Federer steekt bewondering voor Goffin niet onder stoelen of banken: "Niet verrast"

Redactie
| 1 reacties
Federer steekt bewondering voor Goffin niet onder stoelen of banken: "Niet verrast"
Foto: © photonews

David Goffin heeft zaterdag het onmogelijke gerealiseerd. Hij klopte Roger Federer en staat zo in de finale van de Masters in Londen. De Zwitser was zoals altijd nederig.

"Bij 1-0 voor hem in de tweede set had ik kansen om terug te breaken, maar die heb ik niet gepakt. Dat voelde voor mij aan als een sleutelmoment", aldus Federer. "Hij begon zich daarop beter te voelen met zijn return en vanop de baseline. Zijn niveau ging omhoog en dat van mij, logisch misschien, omlaag. Het is ontgoochelend, maar uiteindelijk speelde hij extreem goed en was hij de betere tennisser op de baan."

Een grote verrassing, maar niet voor Federer. "Ik weet hoe goed hij kan tennissen, ik heb al vaak van hem klop gehad op training", citeert HLN de Zwitser. "Maar tijdens die momenten is mijn niveau meestal niet top en weet ik dat ik beter kan in matchen. Maar als je je benen niet genoeg beweegt en je hem geen pijn kan doen vanop de baseline, dan geraak je vanzelf in de problemen. Daarom was ik uiteindelijk niet verrast."

Tegen Dimitrov

Goffin speelt zondag opnieuw tegen Dimitrov. Maakt hij kans? "Ik geloof echt dat hij een kans maakt. Het gaat wel een andere wedstrijd worden, een andere ambiance. Ik ben alleszins blij voor hem. Hij is een geweldige kerel. Hij speelde zo goed dat hij het verdient om in de finale te staan. Dat heb ik hem ook aan het net verteld. Ik hoop dat hij ook een goede finale kan spelen", besluit Federer.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws