Waar liep het tegen Dimitrov mis voor Goffin?

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Waar liep het tegen Dimitrov mis voor Goffin?
Foto: © photonews

Als David Goffin even aan het zweven was na zijn stunt tegen Rafael Nadal, dan was er na woensdagnamiddag tijd voor ontnuchtering. Goffin kreeg een pak slaag van zijn zwarte beest Grigor Dimitrov. Waar liep het mis voor de Luikenaar?

David Goffin had tegen Rafael Nadal een hele portie zelfvertrouwen getankt, maar tegen Grigor Dimitrov liep het helemaal mis. Veel unforced errors, zijn service die niet zo soepel draaide, weinig beweging in zijn spel... Goffin nam de nederlaag filosofisch op en wilde er niet te veel 'tamtam om maken'. "Een nederlaag zoals alle andere", liet hij zich ontvallen.

Maar toch, het blijft gissen naar een oorzaak voor die complete offday. Was het de tegenstander die hem écht niet ligt? De statistieken tegen de Bulgaarse nummer 7 van de wereld spreken allerminst in het voordeel van Goffin. Na woensdag speelden ze acht keer tegen elkaar. Slechts één keer kon Goffin winnen, dit jaar in Rotterdam.

Of tankte Goffin te veel zelfvertrouwen na zijn stunt tegen Nadal. De Spaanse nummer één was niet fit voor het duel en speelde niet aan 100%. Misschien moet de zogenaamde stunt dan toch lager ingeschat worden dan ze was. Al blijft de nummer één kloppen natuurlijk wel een stunt. En hadden Dimitrov en Thiem deze Nadal ook niet kunnen kloppen?

Een andere oorzaak is de knie van Goffin. Na een lang seizoen - met ook blessureleed aan de enkel waardoor hij Wimbledon miste - begint die knie hem misschien wel parten te spelen. Goffin verstopt zich daar niet achter, Thierry Van Cleemput roept dat daarentegen wel als excuus in.

Het programma in zijn najaar was zwaar, erg zwaar. Met als doel om zo veel mogelijk wedstrijden nog te winnen om dan toch nog op die Masters in Londen te belanden. Wat ook lukte. Maar al die wedstrijden op topniveau, dat weegt op een sportman.

Het wordt afwachten hoe Goffin zich mentaal en fysiek kan oplappen voor het cruciale duel tegen vriend Dominic Thiem. En als hij uitgeschakeld wordt, zal de Belgische Davis Cup-ploeg misschien toch in het vuistje lachen. Wat extra rust kan zeker geen kwaad met het oog op de Davis Cup-finale tegen Frankrijk die van 24 november tot en met 26 november gespeeld wordt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws