Goffin opnieuw met beide voeten op de grond: "Mijn zelfvertrouwen kreeg een deuk"

Redactie
| 1 reacties
Goffin opnieuw met beide voeten op de grond: "Mijn zelfvertrouwen kreeg een deuk"
Foto: © photonews

Dat was even een ontnuchtering voor David Goffin. Na zijn stuntzege tegen 's werelds nummer één Rafael Nadal werd de nummer 8 van de wereld met beide voetjes op de grond gezet door Grigor Dimitrov, tegen wie Goffin slechts twee spelletjes kon winnen.

"Niet anders dan andere nederlagen", nam Goffin het filosofisch op. "In het tennis verlies je elke week wel een match. De wedstrijd begon intens met een paar sterke rally's, maar Grigor toonde veel agressiviteit. Hij serveerde goed, rukte vaak op naar het net en zette mij onder druk. En toen hij door mijn opslag ging en de stand naar 4-0 klom, kreeg mijn zelfvertrouwen een deuk."

Geen kniepijn

Het ligt alvast niet aan de knie, die voor de tweede wedstrijd op rij ingetapet werd. "Of mijn knie voor hinder zorgt? Neen, ik heb die tape al sinds de US Open. Fysiek sta ik bijna op honderd procent", citeert Het Nieuwsblad de Luikenaar.

Vrijdag wacht het beslissende duel tegen zijn goede vriend Dominc Thiem (ATP 4). In de onderlinge duels staat het 6-3 in het voordeel van Goffin. "Omdat we al zoveel tegen mekaar ­uitkwamen, heb ik al een tactisch plan klaar", klinkt het strijdvaardig.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws