Voormalige nummer 8 bij de mannen hangt zijn tennisracket aan de haak

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Voormalige nummer 8 bij de mannen hangt zijn tennisracket aan de haak
Foto: © photonews

Zijn wedstrijd op de Australian Open tegen David Goffin van begin dit jaar zal de laatste wedstrijd zijn van de Tsjech Radek Stepanek. De voormalige nummer 8 op de ATP-ranking heeft besloten om te stoppen met tennissen.

Stepanek verloor begin dit jaar in de tweede ronde in Melbourne van onze landgenoot David Goffin. Het was meteen ook zijn laatste match op het ATP-circuit, want daarna sukkelde de Tsjech met blessureleed. Stepanek kwam door een rugoperatie niet meer in actie en houdt het tennis na 21 profjaren voor bekeken.

De 38-jarige Tsjech veroverde in zijn carrière 5 ATP-titels in het enkelspel en stond in 2006 zelfs 8e op de wereldranglijst. Maar Stepanek maakte vooral ook furore in het dubbelspel. Zo won hij twee grandslams en ook twee keer de Davis Cup met Tsjechië.

'Gezondheid niet op het spel'

"Ik weet dat een tenniscarrière gelimiteerd is, maar ik wilde mijn carrière zo lang mogelijk laten duren", aldus Stepanek op een persconferentie. "Ik ben blijven vechten, maar nu is het tijd om afscheid te nemen. Ik heb een moeilijke tijd gehad sinds de operatie en daarom heb ik beslist om te stoppen. Ik wil mijn gezondheid niet op het spel zetten."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws