Goffin krijgt een ferme oplawaai van Dimitrov, Bulgaar net als Federer zeker van halve finales

Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties
Goffin krijgt een ferme oplawaai van Dimitrov, Bulgaar net als Federer zeker van halve finales
Foto: © photonews

David Goffin heeft zijn tweede wedstrijd op de Masters niet kunnen winnen. Tegen Grigor Dimitrov kon hij zich slechts twee keer op het scorebord zetten en ging hij met pijnlijke 6-0 en 6-2 cijfers onderuit.

Dimitrov startte erg gretig aan de wedstrijd, ging al snel door de opslag en liep in geen tijd uit naar een 3-0 voorsprong. Het tweede opslagspelletje van Goffin duurde lang, maar de Bulgaar ging opnieuw door de opslag en liep uit tot 5-0. Op de opslag van Goffin kreeg Dimitrov een setpunt en dat benutte hij. Een droge 6-0 in het voordeel van de Bulgaar, na amper 27 minuten.

De Luikenaar begon met volle moed aan de tweede set, maar gaf alweer snel zijn service uit handen. Hij kreeg kansen om terug te breaken, maar liet die liggen. Goffin kwam dan toch beter in het spel en kon zich bij het 10e spelletje van de match toch op het scorebord zetten. Met een smash maakte hij het af, 3-1.

Goffin leek bevrijd en gooide alles in de strijd om de service van Dimitrov af te snoepen. Het lukte net niet. Bij 5-2 kreeg Dimitrov een eerste matchbal, maar die werkte Goffin weg. Uitstel van executie, want even later was het wel bingo. Dimitrov won de tweede set (6-2) en de match en is zo zeker van een plek in de halve finales. Voor Goffin wacht vrijdag een levensbelangrijk duel tegen boezemvriend Dominic Thiem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws