Coach van Goffin komt terug op stuntzege tegen Nadal en weet wat de sleutel is tegen 'zwarte beest' Dimitrov

Redactie
| 0 reacties
Coach van Goffin komt terug op stuntzege tegen Nadal en weet wat de sleutel is tegen 'zwarte beest' Dimitrov
Foto: © photonews

David Goffin maakte maandag indruk tegen 's werelds nummer één Rafael Nadal, maar vandaag wacht al een nieuwe wedstrijd tegen Grigor Dimitrov. Coach Thierry Van Cleemput kwam terug op zijn stuntzege en blikte al vooruit op het duel tegen de Bulgaar.

"Ik ben aan de ene kant heel content, want het was een match met een hoge, emotionele intensiteit, maar ik weet tegelijkertijd dat we er niet bij kunnen stilstaan", zegt coach Thierry Van Cleemput in HLN. "Ik vond Davids attitude exemplarisch en zijn mindere momenten kwamen er door het feit dat hij tegen Nadal speelde."

Blessure Nadal

Al werd er natuurlijk achteraf veel gesproken over de blessure van Nadal. "Wij zijn altijd van het principe geweest om ons nooit achter een blessure weg te steken, maar het letsel dat Nadal heeft, is eigenlijk net hetzelfde als dat van David. Hij was waarschijnlijk niet voorbereid zoals hij had gewild, maar hij speelde wel voluit. Enkel in de derde set trok hij wat grimassen, maar hij bleef lopen en ik heb hem toch niet in een rolstoel de baan zien verlaten?"

Woensdagnamiddag wacht de tweede klus op de Masters met een duel tegen Grigor Dimitrov. "Het wordt de bedoeling dat David niet in het gevarieerde tennis van Dimitrov verstrikt geraakt, maar dat Dimitrov eerder in de valstrik van het solide spel, een strikt tactisch plan en de precisie van David verzeild raakt", aldus Van Cleemput.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws