Tennis

Analyse: Waarom dit wel eens een érg belangrijke stuntzege kan zijn voor David Goffin...

Waarom dit wel eens een érg belangrijke stuntzege kan zijn voor David Goffin...

Kan je als debutant beter aan de Masters tennis beginnen? David Goffin zorgde voor een absolute stunt door in zijn eerste groepsmatch (een licht geblesseerde) Rafael Nadal te kloppen. 2017 kan al niet meer stuk.

Toegegeven, Nadal was door zijn knieblessure niet 100% fit, maar het zou wat belachelijk zijn om de prestatie van David Goffin daarom te ondermijnen. Goffin stond nu eenmaal op een erg hoog niveau te spelen, zijn service draaide op volle toeren (én was er op de belangrijke momenten) en Goffin toverde af en toe met zijn racket.

De Masters konden niet beter beginnen voor de Luikenaar, die eindelijk een topspeler kon kloppen. Want daar had onze landgenoot niet bepaald een patent op. Goffin speelde ervoor al twee keer tegen Nadal en zes keer tegen Federer, nooit kon hij aan het langste eind trekken.

Bijna altijd verlies tegen de toppers

Ook tegen die andere grote toppers lukte het moeilijk. Na zes duels kon Goffin dit jaar pas voor het eerst winnen van Novak Djokovic, wat de tussenstand op 5-1 in het voordeel van de Serviër brengt. Tegen die andere voormalige nummer één Andy Murray staat het 0-5 in het voordeel van de Schot.

Mentaal kan dit ongelofelijk belangrijk zijn, wetende dat hij fysiek en mentaal de capaciteiten heeft om een topper aan banden te leggen. Dit was wat de 27-jarige Goffin nodig had om in de toekomst nog een stap te zetten, naast een finale op een grandslamtoernooi. En het verhaal op de Masters is bijlange nog niet afgelopen...

Reacties 1 reacties

Tags : David Goffin

Gerelateerd nieuws